Hotelek a Balaton mellett

12 ajánlott szálláshely a Balaton partján

balaton hotels
A Balatonról

tihanyKözép-Európa legnagyobb tava a Balaton, területe 596 négyzetkilométer, a tengerszint feletti magassága 104 méter. ítlagos mélysége három méter, legmélyebb a Tihanyi-félszigetnél, itt 12 méternyi. A tó szélessége átlagosan 5-6 kilométer, legszélesebb Siófok és Alsóörs között, ahol 12 kilométer. A Balaton hossza Keszthely és Balatonakarattya között 77 kilométer. Felületérõl több víz párolog el, mint amennyit a ráhulló csapadékból nyer. A balatoni nyár május végétõl szeptember elsõ feléig tart. A legmagasabb nyári vízhomérséklet 26-28 Celsius fok. Az uralkodó szélirány az északi, a szél a Bakonyon keresztül érkezik.


badacsonyNagy tavunk majdnem minden télen befagy. A jég átlagos vastagsága 10-20 centiméter, de mértek már 70 centiméternyit is. A fokozódó hideg hatására a jég összehúzódik, és nagy durranásokkal, a parttól elszakadva megrepedezik. Ha enyhül az idõ, a jég kiterjed, a korábbi repedések mentén a táblák feltorlódnak, torlaszok jönnek létre. A repedések hosszú, nyíltvízi csatornákat is eredményeznek, ezek a rianások.


soundTélen aratják a partmenti sáv jellemzõ növényét, a nádat. A balatoni nád amellett, hogy keresett exportcikk, ökológiai szempontból is nagyon fontos. í‰lõhely, itt fészkelnek vízimadaraink, a nádasban találnak ívóhelyet a halak. A nádas nélkülözhetetlen a tó anyag- és energiaforgalmában, öntisztulási folyamatában. Ma a vízfelület alig másfél-két százalékát borítja nád. Ez a mennyiség mintegy 40 százalékkal kevesebb az 1968-ban felmértnél. A nádas sajátos ütközõterep, a környezetvédõk fennmaradásáért emelnek szót, a vízisportok kedvelõi pedig újabb kikötõket szeretnének.


hévizA tó a magyarországi vitorlás turizmus fő‘ területe. Számos, jól felszerelt kikötő‘ és jachtklub áll az állandóan itt tároló és a vitorlás túrázók részére. A part menti csónaktúrák is népszerűek.
A tó minden típusú vitorlás hajóval járható, és a kikötő‘kbe általában minden vitorlás hajóval be lehet haladni. Kikötő‘n kívül az uszonyos hajók általában a part közeléig közlekedhetnek, a tő‘kesúlyos hajóknak távolabb kell lehorgonyozniuk. A túranapokat vitorlás hajó esetén a típusnak megfelelő‘en érdemes kiszámítani. Evező‘s csónakok közül a Balatonon a zárt fedélzetű típusokkal lehet biztonságosan túrázni, így kajakokkal és kenukkal, valamint a balatoni "dióhéj" típusú evező‘s csónakkal. Minden esetben ajánlatos vízvédő‘ kötényt használni. Csónakkal balatoni körtúrához 8-10 túranapot kell számítani, 2-3 pihenő‘nappal. A nagy vízi körtúra megtételéhez - a Siófok - Tihanyi-szoros - északi part - Hévíz - Zala-torkolat útvonalon - 3-5 túranap és 1-3 pihenő‘nap szükséges.

A hévizi tó.

Szállások a Balaton térképén


Hotelek a balatonnál

NaturMed Hotel Carbona Heviz, Héviz

NaturMed Hotel Carbona Heviz

4-csillagos hotel - Héviz, 200 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 261
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
A hévízi NaturMed Hotel Carbona**** mediterrán környezetben, csodálatos élményfürdövel, 1000 m2 vízfelülettel, klimatizált szobákkal, római korok hangulatát idézö terekkel várja vendégeit.
Hotel UNI Balatonfüred, Balatonfüred

Hotel UNI Balatonfüred

3-csillagos hotel - Balatonfüred, 125 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 64

Megújult szállodánk, a Hotel Uni, Balatonfüred idegenforgalmi központjában (a Tagore sétány elején), a 71-es főútvonal mellett, a szállodasoron található.
Közvetlenül a Balaton parton fekszik egy 1,7 hektáros ősparkban.
Árnyékos stranddal és 98 hajóhelyes, tihanyi panorámás kikötővel várjuk vendégeinket áprilistól szeptemberig!
Park Hotel Héviz, Héviz

Park Hotel Héviz

3-csillagos hotel - Héviz, 200 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 30
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
A bájos kis szálloda a nemzetközi hírü gyógyhely, Hévíz központjában található, 200 méterre a tótól.
Hunguest Hotel Bál Resort, Balatonalmádi

Hunguest Hotel Bál Resort

4-csillagos hotel - Balatonalmádi, 100 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 210

A Hunguest Hotel Bál Resort****, a Balaton északi partján található. Balatonalmádi alig egy órányi útra van Budapesttöl az M7-es autópályán keresztül.
Danubius Health Spa Resort Aqua Hotel, Héviz

Danubius Health Spa Resort Aqua Hotel

4-csillagos hotel - Héviz, 200 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 224
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
A világhírü termáltótól mindössze 300 m-re, a fürdöváros szívében emelkedik a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Aqua gyógy- és wellness szálloda.
Danubius Health Spa Resort Héviz Hotel, Héviz

Danubius Health Spa Resort Héviz Hotel

4-csillagos hotel - Héviz, 200 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 203
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
Hévíz szívében, a világhírü termáltótól 500 m-re található - a teljesen felújított - négycsillagos Danubius Health Spa Resort Hévíz gyógy- és wellness szálloda.
A gyógyászati centrumban több medence, gyógyfürdö, termálmedence, szauna, gözfürdö, szolárium, fitness és szépség szalon várja Önt.
Hotel Annabella, Balatonfüred

Hotel Annabella

3-csillagos hotel - Balatonfüred, 130 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 388

A háromcsillagos Hotel Annabella üdülöszálloda 50 méterre a Balatonpartjától helyezkedik el, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a tóra.
A hotel ideális helyszín üzleti rendezvények, elöadások és gálarendezvények lebonyolítására.
Hotel Marina, Balatonfüred

Hotel Marina

3-csillagos hotel - Balatonfüred, 130 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 349

Füred a Balaton legrégebbi fürdö és üdülöhelye. Nemzetközi hírét bövizü helyi forrásai, az egyedülálló környezet, enyhe klímája, a festöi tó látványa adja.
Ideális gyermekes családok számára: játszótér, gyermeklagúna, animátorok programjai.
Conference & Wellness Hotel Residence Siófok, Siófok

Conference & Wellness Hotel Residence Siófok

4-csillagos hotel - Siófok, 110 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 56
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
4 csillagos szálloda a Balaton déli partján, Siófokon. Az ötvenhat, minden komforttal felszerelt, tágas szoba nyújtotta kényelmet egy komplex szolgáltató-központ teszi teljessé, ahol számtalan szolgáltatással várják kedves Vendégeiket.
Hotel Margareta, Balatonfüred

Hotel Margareta

3-csillagos hotel - Balatonfüred, 125 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 51

Balatonfüreden, zöld környezetben található a Hotel Margareta épülete. A szálláshely közelében található a városközpont és a Balaton is. 
Trend Hotel Siófok, Siófok

Trend Hotel Siófok

4-csillagos szálloda - Siófok, 110 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 10
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás

A Trend Hotel Siófok légkondicionált szállást kínál Siófokon, a Balaton partján. A siófoki evangélikus templom közelében lévő szálloda terasszal is rendelkezik. A szálloda az Aranyparton található, a kikötőtől alig 1,4 km-re.

Hotel Dolce Vita Balatonkenese, Balatonkenese

Hotel Dolce Vita Balatonkenese

3-csillagos hotel - Balatonkenese, 95 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 20
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás

A Hotel Dolce Vita bárral, kerttel, terasszal és egész területén ingyenes wifivel várja a vendégeit Balatonkenesén. A 2016-ban épült szálláshely pezsgöfürdövel és szaunával rendelkezik. A légkondicionált szobákban ruhásszekrény, széf, síkképernyös tévé és saját, zuhanyzós fürdöszoba található. A vendégek kontinentális és svédasztalos reggeli közül választhatnak.

A Balaton térképe a szállásokkal


Hotelek, árak összehasonltása! Válassza a legjobb ajánlatot!