Hotelek Egerben

Ajánlott szálláshelyek Egerben

eger hotels

Eger története, látnivalók

eger city Eger története Szent Istvánig nyúlik vissza, az egyik első püspökséget itt alapította. Az ezt követő évszázadok mind-mind rányomták bélyegét a városra, így az számos érdekes látnivalóval, történeti emlékkel gazdagodott.


egri minaret A látnivalók közül kiemelkedik a székesegyház, a líceum, illetve az épületben lévő érseki könyvtár és a csillagvizsgáló, a vár, a Dobó István Múzeum, a Dobó tér, a minorita templom, a Gárdonyi-ház, a megyeházán látható Fazola-kapuk, a török minaret, a Ráctemplom, a Templom Galéria, a város alatti pincerendszer és persze a Szépasszony-völgyben lévő pincék sora.


egri bazilika Bazilika
Magyarország második legnagyobb temploma klasszicista stílusban épült Hild József tervei szerint 1831-1837 között Pyrker érsek megrendelésére. Az épület főszobrásza Marco Casagrande készítette a Bazilikai előtti téren álló szobrokat is.


dobó tér Líceum- Eszterházy Károly Főiskola
A Líceum 1765-től 1785-ig épült. Az eredeti terveket Gerl Mátyás készítette, majd Fellner Jakab fejezte be. Névadója az építtető püspök Eszterházy Károly. copf stílusú épület már méreteiben is lenyűgöző, szabályos négyszög alakú szép belső udvarral. Az első emeleten a díszterem, mennyezetét Franz Sigrist hatalmas freskója díszíti, és az egyetem tervezett négy karát, fakultását ábrázolja. Az épület tornyában működő Csillagászati Múzeum és "Specula" periszkóp szintén kuriózumnak számít.
minorita church Minorita templom
1771-ben Páduai Szent Antal tiszteletére szentelték fel, barokk templom. Abban a tekintetben kivételes a magyar barokk templomok közül, hogy homlokzata a két torony között nem egyenes, hanem enyhe ívelésű félkört ír le. Mindennap 11.00,15.00 és 18.00-kor harangjáték hallható a templomból.

Ciszterek temploma
Volt jezsuita, majd ciszterci templom, amely 1731-1743 között épült barokk stílusban. Előcsarnoka rokokó. Helyén eredetileg egy mohamedán mecset állta.

egri vár Egri vár
Az ország egyik leglátogatottabb, legismertebb műemléke az egri vár és az itt működő Dobó István Vármúzeum. Népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy ez az egyik legjobb állapotban megmaradt egykori végvár. A Várban a Kazamata, a Hősök terme, a történeti és időszakos kiállítás (a Gótikus Palotában), a Képtár, a Romkert, Gárdonyi Géza sírja, az Ispotály pince, a Panoptikum, az Éremverde található.
A várat a tatárjárás után kezdték építeni, és az azt követő évszázadokban mindig fontos stratégiai szerepe volt, de hírnevét 1552-ben vívta ki. Ekkor Dobó István várkapitány vezetésével a kétezer egri hős visszaverte a több tízezres ostromló török sereget. A vár és vitézeinek tette a XX. században lett legendává, amikor Gárdonyi Géza megírta Egri csillagok című regényét. Az írót a várban helyezték örök nyugalomra. eger castle Ma is a harcokat látott bástyák, lőréses falak között lehet feljutni a belső várba - ami az erődítmény legősibb és legfontosabb része. A várudvar meghatározó épülete az 1475 előtti években emelt egyemeletes püspöki palota, Eger városának és várának legrégibb épülete.

Forrás: www.debrecen.hu

SEE EGER HOTELS ON THE MAP!


Hotelek Egerben

Hotel Senator House, Eger

Hotel Senator House

3-csillagos hotel - Eger, 150 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 11
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
Az egri vendégfogadás kuriózuma a híres töröküzö vár tövében található a Hotel Senator-Ház. A fõtér mellett fekvõ szálloda igazi történelmi hangulatot áraszt.
Hotel Eger ***, Eger

Hotel Eger ***

3-csillagos hotel - Eger, 150 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 177
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
A Hotel Eger & Park, Eger patináns szállodai komplexuma, a belvárosban, a megújult Gárdonyi Géza színház mellett található.
Hotel Park ****, Eger

Hotel Park ****

4-csillagos hotel - Eger, 150 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 35
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
A Hotel Eger*** & Park ****, Eger patinás szállodai komplexuma, a belvárosban, Eger történelmi központjában.
Hotel Romantik, Eger

Hotel Romantik

3-csillagos hotel - Eger, 150 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 12

Eger belvárosában, 100 méterre a "sétálós utcáktól és történelmi nevezetességektöl " található a családias hangulatú kis Hotel.
Hotel Korona Eger ****/***, Eger

Hotel Korona Eger ****/***

4-csillagos hotel - Eger, 150 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 40

Eger történelmi belvárosának legcsendesebb részén, zöld övezetben található Eger első magán és wellness szállodája.A város török kori emlékeivel, fürdőkultúrájával, híres boraival, gasztronómiájával, látnivalóival tartalmas kikapcsolódást ígér.

Még több szálláshely

Eger térképe a szállásokkal


Hotelek, árak összehasonltása! Válassza a legjobb ajánlatot!