Hotelek Hévízen

4 ajánlott szálláshely Hévízen

heviz thermal hotels

A hévízi termáltóról

Hévíz a Balaton északnyugati csücskénél fekszik. A település az egyik legismertebb magyarországi fürdőzőhely. Itt terül el a világ legnagyobb melegvizű, biológiailag aktív, természetes forrástava, mely testet és lelket egyaránt felüdít. Az ernyedt, lebegő érzés a vízben, a ringatózó lótuszok és a fák zöldellő lombkoronája nyugtatja az idegrendszert, s együttesen a gyógyulás pszichikai elemét jelentik. Télen a kicsapódó gőzből párasapka képződik a tó felszínén, ami gátolja a víz lehűlését, ugyanakkor egy természetes inhalatorium alakul ki. amelynek 4,5 hektáros felszíne csábítóan gőzölög a fagyos téli tájban.
A Hévízi tó természetvédelmi területen fekszik. A tavat körülvevő lápok, forrásbarlang és a tó is védett természeti ritkaság. A Hévízi-tó hőmérséklete a föld mélyéből előtörő hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. Ez a kevert meleg víz táplálja a tavat. A tó vizének átlagos hőmérséklete nyáron 35-36 C, amely még a leghidegebb télben sem süllyed 26 C alá. A Hévízi-tó két forrásból táplálkozik, egy 38 méter mélyen levő karsztbarlang több tízezer éves meleg és hidegebb vize keveredik össze benne. Percenként 30-40 ezer liter, közel 40 Celsius-fokos víz áramlik ki a forrásokból. A nagyon gyors vízhozam okán a tó vize háromnaponta teljesen kicserélődik. A Hévízi-tó teljesen egyedi vízösszetételét is ennek a két különböző forrásnak és a tó alját borító tőzegiszapnak köszönheti.

A gyógyvíz kálcium-, magnézium-, hidrogén-karbonát-tartalmú, enyhén kénes, és radont is tartalmaz. A tőzeg alapú gyógyvíz szerves anyagokban is gazdag. A biológiailag aktív, természetes gyógyvíz átlagos vízmélysége másfél-két méter.

Fotógaléria a tóról


HÉVIZI HOTELEK A TÉRKÉPEN


Hotelek Hévízen

Danubius Health Spa Resort Aqua Hotel, Héviz

Danubius Health Spa Resort Aqua Hotel

4-csillagos hotel - Héviz, 200 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 224
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
A világhírü termáltótól mindössze 300 m-re, a fürdöváros szívében emelkedik a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Aqua gyógy- és wellness szálloda.
Danubius Health Spa Resort Héviz Hotel, Héviz

Danubius Health Spa Resort Héviz Hotel

4-csillagos hotel - Héviz, 200 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 203
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
Hévíz szívében, a világhírü termáltótól 500 m-re található - a teljesen felújított - négycsillagos Danubius Health Spa Resort Hévíz gyógy- és wellness szálloda.
A gyógyászati centrumban több medence, gyógyfürdö, termálmedence, szauna, gözfürdö, szolárium, fitness és szépség szalon várja Önt.
NaturMed Hotel Carbona Heviz, Héviz

NaturMed Hotel Carbona Heviz

4-csillagos hotel - Héviz, 200 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 261
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
A hévízi NaturMed Hotel Carbona**** mediterrán környezetben, csodálatos élményfürdövel, 1000 m2 vízfelülettel, klimatizált szobákkal, római korok hangulatát idézö terekkel várja vendégeit.
Park Hotel Héviz, Héviz

Park Hotel Héviz

3-csillagos hotel - Héviz, 200 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 30
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
A bájos kis szálloda a nemzetközi hírü gyógyhely, Hévíz központjában található, 200 méterre a tótól.

Hévíz térképe a szállásokkal


Hotelek, árak összehasonltása! Válassza a legjobb ajánlatot!