Hotelek Kecskeméten

0 ajánlott szálláshely Kecskeméten

kecskemet hotels

Kecskemét története, látnivalók

kecskemet city Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő‘ Kecskemét neve a „kecske” szóból ered, a "mét" pedig járást jelent. Címerükben is a kecske látható alatta a város jelmondatával: "Sem magasság, sem mélység nem rettent."

A város
Kecskemét Magyarország szívében, a Duna-Tisza közti homokhátságon, Budapesttő‘l délre, 86 kilométerre, fekszik. A város a zene, a képző‘művészet és az animáció nemzetközi hírű műhelyeinek, egyedülálló gyüjteményeknek és elismert tudományos intézeteknek is otthont ad, amelyeknek feladata művészeti - és kulturális értékeink megő‘rzése és bemutatása. Mindezek mellett Kecskemét évrő‘l - évre visszatérő‘ fesztiválok egész sorával várja a látogatókat.


cifra palota A város fő‘tere és környéke Fő‘terén található a szecesszió gyöngyszemeként nyilvántartott Városháza, amely 1893-97 között épült Lechner ֖dön és Pártos Gyula tervei alapján. A város egyik legismertebb épülete, turisták által leglátogatottabb műemléke. Homlokzatáról 1983 óta minden egész órában felcsendül a harangjáték Kodály, Erkel és Beethoven műveivel. Falait pedig Zsolnay majolika díszíti, amely más kecskeméti épületeken is megtalálható.

szecesszio A Városházával szemben találjuk Kecskemét legrégebbi építészeti emlékét, a XIV. században épült Ferences templomot, amelyet a helybeliek Barátok templomának is neveznek. Eredetileg gótikus stílusú, többszöri átépítés után nyerte el mai barokkos hangulatát, külső‘ falánál kálváriát is emeltek. Vallástörténeti jelentő‘ségű, hogy 1564 - ig katolikusok és protestánsok közösen használták a templomot.

kossuth tér A Kéttemplomköz utcája tovább a Református templomhoz vezet, amely az 1680-as években épült korai barokk stílusban, a török hódoltság területén egyedüli kő‘templomként. A Fő‘tér sajátossága, hogy az országban szinte egyedülálló módon az összes felekezet temploma megtalálható. A Református templommal szemben a Kálvin téren emelkedik az 1912 - ben épült ښjkollégium. A szecessziós hatású, erdélyi motívumokkal díszített palota a Református Kollégium általános Iskolájának és Gimnáziumának ad helyet.
synagog Az ښjkollégium épületétő‘l jobbra látható a szecesszió mesterműveként ismert, dalban is megénekelt Cifrapalota ( Márkus Géza 1902 )hívja fel magára a figyelmet. Hullámzó falfelületei, csillogó tető‘cserepei, növény - és állatmotívumokat formázó kerámiadíszei teszik egyedülálló építészeti remekké. Falai között jelenleg a Kecskeméti Képtár működik. Vele szemben látható a mór - romantikus stílusban épült egykori Zsinagóga, (1861-64) amelyet az 1970-es években konferenciaközponttá alakítottak át. A ma Tudomány és Technika Házaként ismert épület ő‘rzi Michelangelo 15 szobrának hiteles gipszmásolatát.

A Fő‘tér meghatározó épülete az 1774-1806 között épült Nagytemplom építési ideje azért nyúlt hosszúra, mert a tornyát tűz és földrengés pusztította. Ez az Alföld legnagyobb copf stílusban épült székesegyháza, harangja 2400 kg súlyú, 74 méter magas tornyába 94 lépcső‘n vezet az út.

katona jozsef theater Kecskeméti múzeumok

Kecskemét múzeumok gazdag kínálatával, egyedülálló gyűjteményekkel várja az idelátogatókat, melybő‘l mindenki igényének, érdeklő‘dési körének megfelelő‘en találja meg azt a kiállítást, melyet kecskeméti tartózkodása alatt szeretne megnézni. Kecskeméti múzeumok és kulturális intézmények: Cifrapalota-Kecskeméti Képtár, Katona József Múzeum, Ráday Múzeum, Magyar Fotográfiai Múzeum, Nemzetközi Kerámia Stúdió, Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely Gyűjteménye, Magyar Naív Művészek Múzeuma, Fáklyás Pince Bormúzeum, Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Orvos- és Gyógyszerésztörténeti Múzeum, Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Leskowsky Hangszergyűjtemény Közalapítvány, Zwack Gyümölcspálinka-Fő‘zde és Kiállítás, Tudomány és Technika Háza, Bozsó Gyűjtemény, Kecskeméti Planetárium

KECSKEMÉT TÉRKÉPE A HOTELEKKEL!


Hotelek Kecskeméten

Kecskemét térképe a szállásokkal


Hotelek, árak összehasonltása! Válassza a legjobb ajánlatot!