Hotelek Sopronban

4 ajánlott szálláshely Sopronban

soproni hotelek

Sopron története, látnivalók

HOTELS     KARTE

sopron city A Dunántúl északnyugati részén, a Fertő tó és a Soproni-hegység között, az Ikva-patak partján, közvetlenül a magyar-osztrák határon fekvő Sopron, idegenforgalmi szempontból hazánk egyik legjelentősebb üdülővárosa. Környékének változatos természeti szépsége, utcáinak megejtő hangulata, történelmi, kultúrtörténeti emlékei, közgyűjteményei, nemzetközi idegenforgalmi kulcshelyzete következtében igen látogatott, kedvelt úti cél. Délnyugat felől az Alpok hazánkban nyúló előhegyei, a 300-400 –m magas Soproni-hegység vonulatai keresztezik.


uj utca sopron A város közelében emelkedő Nándor- magaslat 310 m-es a Károly-magaslat 396 m-es a Dalos-hegy pedig 400 –m-es, a hegység ausztriai része gyorsan emelkedik és meglehetősen közel esik Sopronhoz. A Tómalmot, a Fertőrákosra vezető úton lehet megközelíteni, kedvelt kirándulóhely, a tó fürdésre is alkalmas. Északon a 300 m-t megközelítő Fertőrákos-Ruszti-dombvonulat, keleten a Fertő tó és a Kisalföld síksága zárja le a soproni táj körképét. A város éghajlata szubalpin jellegű, kiegyenlített: nyáron alig ismeri az alföldi tájak rekkenő forróságát, télen pedig a hegység védi a zord nyugati szelektől.


sopron holy trinity Fö tér
Az Előkapun áthaladva jutunk be a Fő térre, amelynek alaprajza, épületeinek elhelyezkedése a XIII. század óta változatlan. A tér közepén áll a tér egyik legismertebb látványossága a Löwenburg Jakab adományából készült Szentháromság-szobor.

A városházával szemben találjuk Sopron egyik leghíresebb épületét, a Storno-házat. A lakóházat 1872-ben vásárolta meg a svájci származású kéményseprő, festő és restaurátor Storno Ferenc. A Storno-dinasztia híres műgyűjtő volt, a házban tekinthetjük meg az érdekes gyűjtemény darabjait.

sopron tüztorony A téren találjuk a város jelképeként ismert, csodálatos körpanorámát nyújtó Tűztornyot is. Ez adott lakást a toronyőrnek, akinek nemcsak a tüzeket kellett figyelnie és jeleznie, hanem a közeledő ellenséget is. Jeleznie kellett, ha előkelő uraság közeledett a városkapuhoz, valamint akkor is, ha idegen borszállítmány közeledett.

A torony lábánál található Hűségkapu az 1921-es népszavazásnak állít emléket, mivel ekkor döntötték el a város lakói, hogy Magyarországhoz szeretnének tartozni.
Szorosan a várostoronyhoz építve áll a városháza. Az eklektikus stílusú épület Hinträger Móric és Károly tervei szerint 1896-ban, a millennium évében készült el. Az egykori polgármester, Dr. Soproni Turner Mihály egész alakos bronzszobrát, Kutas László alkotását születésének 120. évfordulóján, 1998-ban állították fel a városháza bejárata mellett.

sopron st michael Volt Domonkos-templom: 1719-1725 között épült, barokk stílusban., a torony később, 1775-ben készült. Homlokzata hármas tagolású főpárkánnyal, szoborfülkékben elhelyezett szobrokkal díszített. A Szent Domonkos oltárképét, Schaller István festette.

Várfal: A középkori vár a római erődítményből alakult ki. A hármas fallal védett középkori vár építését a XIV. sz. közepén fejezték be. A várárkokat később betemették, a falak elé pedig házakat építettek. A műemlék feltárása során az Előkapu erődítményrendszere is megismerhető lett.

tarodi var Gambrinus-ház: A gótikus és reneszánsz eredetű épületet 1422-ben Zsigmond király adományozta a városnak, városháza céljára.
Volt Erdődy-palota: Középkori eredetű, 1740 körül barokk stílusban átépítették. Korábban a Széchenyi család tulajdonában volt. Különösen a díszes homlokzata gyönyörködtet. Ikva-híd: Korábban Ispotály Hídnak nevezték, ugyanis a mai 2.sz. ház egy részének helyén állt az ispotály a középkorban.
Szent Jakab Kápolna: A Szent Mihályi templom mellett álló, XIII. századi műemlék. Kora gótikus stílusban épült és ossariumként használták. A nyolcszögű kápolna kapujának ívmezejében román kori dombormű látható.

SOPRON TÉRKÉPE A HOTELEKKEL!


Hotelek Sopronban

Palatinus Panzió Sopron, Sopron

Palatinus Panzió Sopron

3-csillagos panzió - Sopron, 220 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 31

Szeretettel várja kedves Vendégeit Sopron egyik legismertebb szálláshelye, a Palatinus Panzió! A történelmi belváros közepén található panzió nyugodt és patinás környezetben kínál nyugodt, kényelmes szállást.
Hotel Lövér, Sopron

Hotel Lövér

4-csillagos hotel - Sopron, 220 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 185

A négycsillagos Hotel Lövér kínálatában mindenki talál kedvére való ajánlatot, akár aktív kikapcsolódást, akár kényeztetést, akár családi kirándulást tervez.
Hotel Fagus, Sopron

Hotel Fagus

4-csillagos hotel - Sopron, 220 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 144
air-conditioned hotel  Légkondícionált szállás
Sopron városában található, népszerű wellness- és konferenciaszálloda szolgáltatásai teljes kényelmet, illetve pihenést biztosítanak.
Pannonia Hotel , Sopron

Pannonia Hotel

4-csillagos hotel - Sopron, 220 km-re Budapesttől.
Szobák száma: 62

Sopron legrégebbi szállodája, az 1893-ban épült Pannonia Hotela történelmi városrész szívében helyezkedik el. A szálláshely ötvözi a hagyományos és modern vendéglátás elemeit. A szálloda díjmentes Wi-Fi-hozzáférést és egy privát garázst is biztosít vendégei számára. A wellnessrészlegen úszómedence, pezsgőfürdő, bioszauna, infraszauna, finn szauna, sókamra és gőzfürdő is várja a vendégeket.
A hotel egyedi berendezésű szobákat kínál síkképernyős TV-vel, minibárral és fürdőszobával. Néhány szobában antik bútorok találhatók<

Sopron térképe a szállásokkal


Hotelek, árak összehasonltása! Válassza a legjobb ajánlatot!